Japanska medier: Tokyo olympiska organisationskommittén medlemmar överens om att skjuta upp OS till 2022

- Mar 18, 2020-

Japanska medier:

Medlemmar i Tokyos olympiska organisationskommitté

överens om att skjuta upp OS till 2022

Enligt rapporten från den japanska sporttidningen "Nikkan Sports" den 17: e, de olympiska spelen organisationskommittén medlem Takahashi Takahashi föreslog att Os i Tokyo skjutas upp till 2022, och många olympiska kommitténs medlemmar har kommit överens. Det sägs att organisationskommittén för den olympiska kommittén kommer att hålla ett möte den 30: e för att diskutera frågan.


Det rapporteras att Takahashi Takahashi, medlem av Tokyo olympiska organisationskommittén, sade i en intervju med amerikanska medier tidigare att OS kan skjutas upp i ett eller två år. Den senaste idén är att ändra det till 2022, så att sommar-OS och vinter-OS kommer att hållas under samma år, och 2022 kommer att bli en märkbar "OS-året."


Det sägs att många medlemmar av den olympiska organisationskommittén har kommit överens med Takahashi plan, men det finns också invändningar. Vissa har föreslagit att alla tävlingar ska hållas på vakant mark. Organisationskommittén för den olympiska organisationskommittén kommer att hålla ett möte den 30: e för att diskutera specifika frågor.


Huruvida OS i Tokyo kommer att ställas in eller skjutas upp är i slutändan beslutet av Internationella olympiska kommittén, och IOK: s president Bach sade tidigare att han skulle följa rekommendationerna från Världshälsoorganisationen.